Wildcamera 4g

De 4 beste wildcamera 4G modellen van 2023

Tuin en Buitenleven By Sep 28, 2023

Als je ooit hebt geprobeerd om wildlife te fotograferen of als gewoon wilt weten welke dieren ‘s nachts je tuin bezoeken, weet je hoe lastig het kan zijn om het goed op beeld te krijgen. Maar wat als je niet eens aanwezig hoeft te zijn om die magische momenten vast te leggen? Dat is precies waar een wildcamera met 4G-technologie om de hoek komt kijken. In deze blog geef ik je mijn wildcamera review en laten we de vier beste wildcamera 4G modellen van 2023 zien.

Wat maakt een wildcamera 4G uniek?

Stel je voor dat je in real-time prachtige beelden van een zeldzame vogel in het bos of een sluwe vos in je eigen tuin kunt bekijken, direct op je smartphone, ook als je niet thuis bent. Dat is de kracht van een wildcamera met 4G-technologie. Deze camera’s zijn uitgerust met een simkaart en kunnen beelden direct naar je telefoon of e-mail sturen. Dit is een game-changer voor zowel natuurfotografen als dierenliefhebbers.

TuinTuin

Waar moet je op letten bij het kiezen van een wildcamera?

  • Bewegingssensor: De gevoeligheid en het bereik van de bewegingssensor zijn cruciaal. Sommige high-end modellen hebben sensoren die bewegingen tot ongeveer 30 meter kunnen detecteren. Ze kunnen zelfs onderscheid maken tussen verschillende soorten bewegingen, zoals die van kleine en grote dieren.
  • Batterijduur: De gemiddelde batterijduur van een goede wildcamera ligt tussen de 6 en 12 maanden. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent de camera voor een langere periode in het veld te laten.
  • Beeldkwaliteit: De resolutie van de camera is meestal aangegeven in megapixels (MP). Voor een goede beeldkwaliteit zou je moeten mikken op een camera met minimaal 12 MP. Sommige modellen bieden zelfs 4K-video-opnames.
  • Triggertijd: De beste camera’s hebben een triggertijd van minder dan een seconde. Dit zorgt ervoor dat je geen belangrijke momenten mist.
  • Afstand/Bereik: Het detectie bereik kan variëren van 15 tot 50 meter. Dit is vooral belangrijk in grote open ruimtes waar dieren zich op verschillende afstanden kunnen bevinden.
  • Infrarood: Voor nachtopnames is een infrarood-LED-flitser essentieel. Deze zorgt voor heldere zwart-witbeelden in het donker en is meestal onzichtbaar voor dieren.
  • Wifi en 4G: Met een wifi of 4G-verbinding kun je real-time beelden direct naar je smartphone sturen. Dit is een game-changer voor het monitoren van dierenactiviteit zonder de locatie te hoeven bezoeken.
  • Stroomvoorziening: Sommige modellen kunnen worden aangesloten op externe stroombronnen zoals zonnepanelen. Dit is een uitkomst als je de camera voor een langere periode wilt gebruiken zonder de batterijen te vervangen.

Met deze gedetailleerde informatie ben je nu volledig uitgerust om een weloverwogen keuze te maken voor de perfecte wildcamera die aan al je behoeften voldoet.

Top 4 wildcamera 4G modellen van 2023

Onze favoriet

Versteeg Wildcamera 4G HC-940Pro

9.5Onze score

-36 megapixel
-Videoresolutie: 4K
-4G connectiviteit incl. simkaartlezer
-Live meekijken hun eigen Smart app
-4 verschillende opname modus
-PIR-detectieafstand: 1-30 meter
-0.2s Bewegingsdetectie
-Lange Batterijduur
-Waterbestendig

Denver Wildcamera WCL8040

9.2Onze score

-30 megapixel
-Videoresolutie: 2K
-4G connectiviteit incl. simkaartlezer
-Live meekijken via de Tuya Smart app
-Volledig automatisch IR-filter
-120° zichthoek
-PIR-detectieafstand: 1-25 meter
-Stand-by tijd: tot 3 maanden
-3 bewegingssensoren
-IP65 waterdicht

Amex Premium Wildcamera 4G

8.8Onze score

-32 megapixel
-Videoresolutie: 1080p
-4G connectiviteit incl. simkaartlezer
-Live meekijken hun eigen Smart app
-Volledig automatisch IR-filter
-PIR-detectieafstand: 1-50 meter
-Stand-by tijd: tot 2 maanden
-Ingebouwde bewegingssensor
-Waterbestendig

ICUserver wildcamera icucam 5

8.0Onze score

-12 megapixel
-Videoresolutie: 1080p
-4G connectiviteit incl. simkaartlezer
-Live meekijken hun eigen Smart app
-55° zichthoek
-PIR-detectieafstand: 1-20 meter
-0.3s Bewegingsdetectie
-Lange Batterijduur
-IP65 waterdicht

Hoe en waar plaats je een wildcamera 4G in je tuin?

Het plaatsen van een wildcamera in je tuin is een kunst op zich. Het is niet alleen een kwestie van de camera ergens neerzetten en hopen op het beste. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je wildcamera 4G te halen:

Locatie

Kies een plek in je tuin waar je vaak dierenactiviteit ziet. Dit kan bij een voederplaats zijn, langs een pad dat dieren vaak gebruiken, of bij een waterbron zoals een vijver.

Hoogte en hoek

De hoogte waarop je de camera plaatst, is ook belangrijk. Voor kleinere dieren zoals vogels en egels, is een lagere hoogte ideaal. Voor grotere dieren zoals vossen, plaats de camera op ongeveer 1 meter hoogte. Zorg ook voor een hoek die een zo groot mogelijk gebied bestrijkt.

Verborgen maar niet onzichtbaar

Verstop de camera niet te veel; je wilt dat de lens vrij is voor een onbelemmerd zicht. Gebruik natuurlijke camouflage zoals takken of bladeren, maar zorg ervoor dat deze de wildcamera met bewegingssensor en de lens niet blokkeren.

Test en pas aan

Voordat je de camera voor een langere periode installeert, is het een goed idee om een paar testopnames te maken. Zo kun je zien of de hoek en hoogte goed zijn en of er geen obstakels in beeld zijn.

Stroom en connectiviteit

Zorg ervoor dat de batterij volledig is opgeladen of dat je een externe stroombron hebt. Controleer ook of de 4G-connectiviteit in het gekozen gebied sterk genoeg is voor een stabiele verbinding.

Conclusie

Of je nu een natuurfotograaf bent of simpelweg een dierenliefhebber die nieuwsgierig is naar de nachtelijke activiteiten in de tuin, een 4G wildcamera met bewegingssensor kan je ervaringen verrijken en je ogen openen voor een hele nieuwe wereld. Van de Versteeg Wildcamera 4G HC-940Pro met zijn superieure beeldkwaliteit tot de Denver Wildcamera WCL8040 die een zeer grote zichthoek heeft, er is een perfecte optie voor iedereen.

Lees ook: Wildcamera voor in de tuin: een uniek kijkje in de natuur